Arkitekter som tækkemænd

18. december 2014
Det var en flok begejstrede arkitektstuderende, der fik nærkontakt med tækkefaget
Det var en flok begejstrede arkitektstuderende, der fik nærkontakt med tækkefaget

For anden gang var studerende fra Arkitektskolen Aarhus i “minipraktik” og fik tækkeskovl, skruemaskine og strå i. Det var i begyndelsen af november 2014, som et led i 80 studerendes arbejde med bæredygtigt byggeri.

I efteråret 2013 var knap 60 studerende fra den aarhusianske arkitektskole på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten for i praksis at få nærkontakt med stråtaget.

”Der er noget ægte og betagende over stråtaget” siger Kirstine Bovbjerg Christensen, som for anden gang var med, nu som tækkeinstruktør sammen med to erfarne tækkemænd.
”Der er intet præfabrikeret eller kunstigt fremstillet, det er bare rør lagt ovenpå hinanden i flere lag. Tagrør, der er høstet, renset, bundet og derefter lagt på taget. Det er næsten for simpelt til, at det kan passe i vores moderne tidsalder”, siger Kirstine, som tager bachelor i arkitektur til sommer og gerne vil arbejde videre med stråtaget.

De to arrangementer er så stor en succes, at lektor Niels Park Nygaard vil gore det til en tradition.

“Det er en markant god oplevelse for de studerende, bl.a. pga. æstetikken: Stråtage er smukke – men at have materialet i hånden og bearbejde det, er også en æstetisk oplevelse”, siger han.

 

Alle nyhederDu er her: ForsideNyhederArkitekter som tækkemænd
www.straatagetskontor.dk