Forsikringer

Forsikringer billigere end mange tror
Myten om at stråtækkede huse er ekstremt dyre at forsikre kan heldigvis manes i jorden: vi taler om 30 procent i merpris – 1.171 kr. om året – når stråtaget er brandsikret med glasfiberdugen Sepatec i forhold til, hvis samme hus var med tegltag.

Det er Gartnernes Forsikring, der har taget førertrøjen på, når det handler om billige forsikringer til ejeren af den stråtækkede ejendom Alle kan tegne forsikring hos Gartnernes Forsikring, som i den nævnte pris forudsætter, at husstanden tegner alle forsikringer hos dem.

Tækkemændenes branchekontor har taget udgangspunkt i et virkeligt hus og indhentet tilbud fra 6 selskaber, som tækkemænd rundt om i landet har gode erfaringer med, både hvad angår priser, vilkår og sagsbehandling, hvis det går galt.

Huset er fra 2002 med godkendt brandsikring af stråtaget, beliggende i landsbyen Søballe 12 km fra Skanderborg og 25 km fra Aarhus. Det er tækket af ejeren, der i 2002 selv var tækkemand, og villaen ligger i et nybygget villakvarter. Skjulte rør samt råd og svamp, genhusning og forsikring til nyværdi er inkluderet i de priser, vi har fået fra de seks selskaber.

Huset er i grundplan på 115 kvadratmeter med i alt 219 etagemeter, fordelt på to etager, samt 101 kvadratmeter sekundær bygning med garage, bryggers og fyrrum.

Alle selskaber blev bedt om både at sende tilbud på huset, hvis det var bygget med tegltag og hvis det var med stråtag.

Moralen af Straatagets Kontors forsikrings-undersøgelse er, at man som ejer skal spørge mindst tre selskaber, før man beslutter sig. Merprisen svinger nemlig fra 30 % til 87 % dyrere for strå frem for tegl.

Bemærk venligst: Forsikringsverdenen kan forekomme at være en jungle, og den helt korrekte pris for et givent hus opnås først, når ejeren konkret har henvendt sig og anmodet om tilbud og taget stilling til forskellige, individuelle forhold. De fleste forsikringsselskaber vil besigtige ejendommen, før de giver et tilbud.
I omtalte undersøgelse har kun ejerens selskab, ALKA, besigtiget ejendommen.
Læs mere s. 19 – 20 her

 
Du er her: ForsideBrandsikkerhedForsikringer
www.straatagetskontor.dk