Dansk eksport til Japan

29. maj 2013

Direktør Akio Kumagai har nu afgivet ordre på at købe tækkemiscanthus i Danmark. I første omgang skal en container fyldes med elefantgræs fra Lolland og sendes til Sendai med strå til et japansk stråtag.

Akio og Søren ser på årets høst af elefantgræs til stråtag.
Akio og Søren ser på årets høst af elefantgræs til stråtag.

Det er Japans største tækkevirksomhed, der er køber, efter at Akio Kumagai i april 2013 var på Lolland for at besigtige årets høst af tækkemiscanthus hos Søren Vodder. De to havde truffet hinanden ved det årlige møde i den internationale tækkemandsorganisation og havde da aftalt, at Akio skulle til Danmark, når høsten var i hus.

For dansk produktion af tækkemiscanthus er det en landvinding og succeshistorie: Den danske produktion er nu blåstemplet af den mest erfarne bruger af tækkemiscanthus i hele verden: ”Det er helt klart en langt bedre kvalitet end vores egen miscanthus”, siger Akio og tilføjer, at Søren Vodders miscanthus også slår de tyrkiske tagrør, han i øjeblikket importerer.

Også fra tysk side er der nu en stigende interesse for tækkemiscanthus, og en eksport til Nordtyskland vil være endnu en gulerod for danske landmænd, der overvejer at prøve dyrkning af materialet til stråtag.

 

Alle nyhederDu er her: ForsideNyhederDansk eksport til Japan
www.straatagetskontor.dk