Nyheder

Det mest klimavenlige tag

Stråtaget er bedste bud på et klima- og miljøvenligt tag, viser en grundig analyse, som sammenligner forskellige tagtypers klimaaftryk.

Stråtaget er det mest klimavenlige tag, viser en helt ny livscyklusanalyse, hvori tage af strå, tegl og tagpap sammenlignes. Det betyder, at stråtaget er bedste bud på et tag, når det gælder om at optimere huse i forhold til ressourceforbrug og miljøpåvirkninger.

Læs mere …


Stråtag vinder frem i nybyggeri

I takt med øget fokus på bæredygtigt byggeri får flere og flere øjnene op for stråtagets fordele og muligheder i nybyggeri.

Stråtaget står foran et gennembrud som klimarigtigt tag på nybyggeri. Typehusfirmaet Trelleborg Huse oplever en stigende efterspørgsel efter stråtag på deres huse og har lige nu 5 huse under projektering og yderligere 3 undervejs – alle med tækket tag.

Læs mere …


Høst til stråtag fremmer insektlivet

Den første undersøgelse af sin art viser, at der kommer flere insekter i områder med tagrør, der høstes til stråtag.

Når der høstes tagrør til stråtage, kommer der væsentligt flere insekter i de naturområder, hvor planten bag stråtaget vokser, viser et 3-årigt PhD-studium fra Aalborg Universitet. Det er første gang i Danmark, høstens konsekvenser er grundigt undersøgt – om formentlig det mest grundige studium i Europa.

Læs mere …


Ny film om tækning og stråtage. Varighed: 9 min. 30 sek.

 

 
Du er her: ForsideNyheder
www.straatagetskontor.dk