Stråtage mere brandsikre end antaget

7. juli 2016

Byggestyrelsen har ændret risikovurdering af brandsikrede stråtag, så nu må der bygges dobbelt så tæt med strå på taget

3. Brand i Tonder - ild er gaaet udTækkebranchen kan nu dokumentere, at der ikke er forøget brandrisiko ved moderne stråtage. Med brandsikring udvikler en brand sig meget langsomt og samtidig brænder disse tækkede tage ikke oftere end andre typer tag.

Nye brandtests har ført til, at Trafik- og Byggestyrelsen nu tillader, at der bygges dobbelt så tæt som hidtil, fordi myndighederne er blevet overbevist om, at brandrisikoen ved brandsikrede stråtage er væsentligt mindre end hidtil antaget. Nu skal der kun være 5 meter til skel imod hidtil 10 meter.

”Det er en landvinding for tækkemændene, og vi ser frem til, at dette bæredygtige og klimavenlige tag nu vil vinde større indpas i nybyggeri af både helårs- og sommerhuse”, siger formanden for Straatagets Kontor, Finn Guld.

”Det glæder mig, for det vil helt sikkert førte til flere stråtækte sommerhuse”, siger entreprenør Finn G. Andreasen, der har opført mere end 500 sommerhuse på den jyske vestkyst.

Den mest benyttede måde at brandsikre et moderne stråtag er ved at lægge en glasfiberdug mellem strå og tagkonstruktion. Denne type brandsikring, Sepatec, er netop blev godkendt på lige fod med at tække direkte på plader, som er den anden godkendte måde at brandsikre stråtaget.

Tækkebranchen håber, at det nu vil lykkes at fordoble antallet af tækkede kvadratmeter ved at øge anvendelsen af stråtag på nybyggeri.

”Det er lykkedes at fordoble i Holland, så selvfølgelig lykkes det også herhjemme”, siger direktør i Straatagets Kontor, Jørgen Kaarup.

Fotos, kilder, yderligere info og dokumentation: www.straatagetskontor.dk/presserum

 

Alle nyhederDu er her: ForsideNyhederStråtage mere brandsikre end antaget
www.straatagetskontor.dk