Stråtaget rykker ind i 8000 Aarhus C

31. oktober 2015

En tækket pavillon på Godsbanen i 2017

08-1-hgEt helt nyt samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Straatagets Kontor fører nu noget meget konkret og synligt med sig: Når Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad i 2017, vil en pavillon med stråtag tage form midt i det spændene område ved Godsbanen, i den grønne kile. Kommunen har principgodkendt, at en flytbar, tækket pavillon bliver opført, tegnet, konstrueret og bygget af studerende fra Arkitektskolen, Den jydske Haandværkerskole og VIA University College.

10-2-hgPavillonen skal være et udstillingsvindue for bæredygtigt byggeri og kunne anvendes af vidt forskellige aktører, der har noget at byde på inden for klimavenligt, bæredygtigt og alternativt byggeri.

Bygningen bliver i sig selv være en demonstration: Tagrør og tømmer kommer fra rørskoven længere inde i ådalen og fra lokale skovbrug og savværker, det er studerende fra lokale videns- og uddannelsesinstitutioner der tegner og bygger.

10_Pavilion-2017-5-hgDet er dermed et innovationsprojekt, hvor bl.a. nye digitale fabrikationsmetoder møder det gamle tækkehåndværk, hvorved nye ting opstår som præfabrikerede moduler, nye inddækningsteknikker m.m.

Bæredygtighed, kulturarv, teknologi og uddannelse kommer til at gå hånd i hånd, også helt konkret.

Læs mere om dette projekt i seneste udgave af bladet “tæk”.

09-2-hgBillederne kan klikkes store.

 

Alle nyhederDu er her: ForsideNyhederStråtaget rykker ind i 8000 Aarhus C
www.straatagetskontor.dk